Sinterklaas
De Sinterklaastijd is altijd heel druk en gezellig. We hebben onze schoen mogen zetten, we hebben pepernoten gebakken, we hebben lekker in de poppenhoek gespeeld als Sint of Piet.
En hoe vinden jullie de geknutselde Pieten-mutsen? Jammer dat het alweer voorbij is!
In het fotoalbum vindt u binnenkort meer foto's van het sinterklaasfeest en ook van de bibliotheek.


       
 Naar de Bibliotheek.

Midden in de Sinterklaas drukte zijn we even lekker gaan wandelen naar de Bibliotheek.
We mochten allemaal boekjes bekijken en puzzels maken.
Na een half uurtje mochten we ons leukste boek gaan lenen en nu kunnen we er op school ook in lezen!


Schoenzetten!
Sinterklaas is jarig, ik zet mijn schoentje klaar.... Maar er was 1 klein probleem....de schoenen waren niet gezet en Piet was helemaal in de war, kijk maar:


 Thema Kabouterfeest!!

Onze kleine kabouter was jarig op 6 november, als je goed kijkt, zie je hem zitten op de tafel. We hebben net de 5 kaarsjes uitgeblazen en hard voor hem gezongen. Het was een geweldig feest met kleine kaboutercadeautjes en veel vrienden. Ook kregen we allemaal nog een stukje taart, met slagroom.......mjamjam, dat is smikkelen! We love feest riepen de kinderen.Tellen met groep 2
We leren niet alleen tellen maar ook samenwerken. We helpen elkaar met de cijfersymbolen en hoe je handig stippen telt. Samen proberen is samen leren!
Landenfeest 29 september


Alle klassen kwamen op bezoek in Sudan, Salaam! Wij proefden de dadels en hele lekkere saus die de ouders van Hatin en Moneeb voor ons hadden gekookt. De papa van Hatin kan goed viool spelen en wij zongen een mooi lied over dit land met de Nijl en de vruchtbare akkers. Het is heel leerzaam om een andere taal te spreken en te leren welke gebruiken de mensen in Sudan hebben.

Thema Herfst

Nu werken we over thema herfst en ook het landenfeest komt aan bod.
Ons land wordt Soedan, waar Hatin haar familie woont.Hier is het liedje wat we zingen in de klas. https://www.youtube.com/watch?v=HYnqFyy9i9k

------------------------------------------------------------------------------------

Thema mensen

We hebben gewerkt over thema mensen. Over je familie, je gezin, mensen op school en in de buurt. Leuk dat er heel veel foto's meekwamen van de kinderen. Hier kunt u even kijken hoe wij werken en hoe gezellig onze klas eruit ziet.


      
    

------------------------------------------------

Welkom in groep 1/2 a


Hoera, mensen in allerlei soorten en maten. Ons huidige thema is mensen en tjongejonge wat zijn er veel. We leren over zintuigen, verschillen en gelijkenissen en alles wat je kunt doen met je vrienden en natuurlijk ook je lijf. Wij leren allerlei manieren van bewegen en liedjes over je gevoel. Zo kunnen we heel goed serieus kijken:


Maar we zijn ook goed in gekke bekken:


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Wij gaan weer beginnen en hebben er zin in!
Ons eerste thema is Welkom.
Wij praten met de kinderen over het nieuwe schooljaar en vragen hen mee te denken met ons:
Hoe werkt het ook alweer op school?
Wat zijn onze afspraken?
Hoe helpen wij elkaar?
Hoe zat dat ook alweer met de wc en handen wassen?
Kortom, allerlei vragen over het schoolse leven en samen werken, samen spelen om samen het nieuwe schooljaar met veel plezier te kunnen beginnen.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------