Groep 4

                                         Dit is onze groep!
 


Onze dag:
In groep 4 zitten 's morgens 13 kinderen. 's Middags komen er nog 4 kinderen bij uit de Schakelklas. Er zijn een juf en een meester. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag juf Rozlyn en op vrijdag meester Roelf. 

Iedere ochtend beginnen we met Estafette of Stil lezen. Om 9 uur starten we met rekenen. We kunnen daar lekker aan werken tot 10 uur. We werken in ons boek en werkschrift maar ook op de computer en als er nog tijd over is doen we rekenspelletjes. 

Dan is het pauze en leest de juf of meester een verhaal voor of kijken we een fimpje van 'woordenschat extra' wat bij de taal methode hoort. Rond 10:20 gaan we naar buiten, om daar lekker een kwartiertje te spelen.

Na de pauze gaan we nog even verder met  woordenschat extra en daarna krijgen we taal instructie.
Soms hebben we dan nog tijd over en doen we iets extra's, zoals zingen, een spelletje of iets anders. Om 12 uur gaan we naar huis of naar de overblijf.

Maandagmiddag hebben we schrijven en Goed Gedaan (sociaal emotioneel methode). Bij Goed gedaan beginnen we altijd in de kring. De juf leest een verhaal voor over Kos de kok. Hierna gaan we opdrachten doen die met het verhaal te maken hebben. 
Dan mogen we zelfstandig werken. En om 3 uur gaan we naar huis. 

Dinsdagmiddag en donderdagmiddag hebben we gym in de grote gymzaal achter de dependance. Ook werken we die dagen aan Engels, begrijpend lezen en voor het eerst dit jaar in groep 4 ook aan wereldverkenning! Op woensdag maken we mooie knutselwerkjes aan het eind van de ochtend. 

Onze klas is in een bijgebouw van de Nudeschool en daar ligt onze schooltuin naast. Hierin werken we iedere vrijdagochtend samen met een paar 'groene vingers'- ouders. In de winter doen we dat natuurlijk niet.
We leren veel over de moestuin, de groenten, maar ook over de dieren die in de tuin belangrijk zijn.