Rondleiding en het damtoernooi

Afgelopen dinsdag hebben we een presentatie en een rondleiding gekregen. Zoals u misschien weet ligt de Industrieweg (grote straat achter de school) open en vinden daar veel  bouwwerkzaamheden plaats. Een voorman kwam in de klas en vertelde ons over de werkzaamheden. De kinderen hebben veel vragen gesteld en mochten na de presentatie mee naar buiten waar we werden rondgeleid. Aan het einde van de rondleiding werden we nog getrakteerd op een drankje en wat lekkers. De kinderen hebben een pet en een liniaal gekregen. 

Woensdagmiddag hebben 5 kinderen uit onze klas meegedaan aan een damtoernooi. De kinderen hebben een aantal wedstrijden gewonnen, maar vielen helaas niet in de prijzen. Volgende week woensdag gaan een 5-tal kinderen meedoen aan een zwemtoernooi. Hieronder nog een paar foto's. Meer foto's zet ik in het fotoalbum.


Dans- en damles

Afgelopen maandag hebben we meegedaan aan een dansclinic.  Vol enthousiasme werd er gedanst op een liedje uit een musical. Na een uur dansen waren de meeste leerlingen bekaf. Vandaag hebben we voor de 2e keer een damles gekregen van meester Gerard. We hebben in de klas heel wat partijen gespeeld. Een aantal leerlingen doet volgende week ook mee aan het schooldamtoernooi in Wageningen. Misschien durft u het thuis wel op te nemen tegen uw kind. Hieronder nog wat foto's. 

  
 


Het podiumfeest

31 oktober was het eindelijk zover...Het podiumfeest vol met griezelig verklede kinderen en met spannende acts. In onze groep waren er 3 acts. We hadden een dansgroep met een groen, griezelig monster, een toneelstuk over een boze wolf en een gedicht dat werd voorgedragen met allerlei voorwerpen die een heks gebruikt voor het maken van een toverdrank. Leuk dat er zoveel ouders waren die het van dichtbij hebben gezien. De kinderen en ik hebben erg genoten! Hier alvast een paar foto's. Meer foto's volgen binnenkort op het fotoalbum. 

 
 
 

De kinderboekenweek

We hebben in de hal van de school de afsluiting van de kinderboekenweek gehad. We hebben daar met zijn allen gezongen en gedanst op het lied 'gruwelijk eng'. Ook zijn er door de leerlingen monsters gemaakt die te zien waren op het podium. In onze klas heeft Juul gewonnen met een prachtig monstertje. Zij heeft daarmee een spannend boek gewonnen. De meiden van groep 5 mochten ook op het podium dansen. Wat konden ze dat goed! We zijn nu bezig met het oefenen voor het podiumfeest dat op 31 oktober gehouden zal worden in de kleine gymzaal. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Het begint om 14:00 uur. 

 
 


Landenfeest

Vandaag hebben we op school het landenfeest gevierd! In elke klas was er een activiteit waaraan de leerlingen mochten deelnemen. De activiteiten waren gekoppeld aan het land. In groepjes zijn de leerlingen in alle lokalen geweest om daar deel te nemen aan bijvoorbeeld een Griekse dans, het zingen van oud-Hollandse liederen of hebben ze gepuzzeld met foto's uit Costa Rica. Kortom, een geslaagde dag op school met veel vrolijke gezichten! Hieronder nog wat foto's.

  
Hoi,

Vrijdag 8 september hebben we met groep 5 het oogstfeest gevierd. Ondanks het slechte weer hebben we een mooie oogst gehad. We hebben er een heerlijke soep van gemaakt. Met dank aan de ouders en de juffen Annette en Debbie hebben we er een geslaagde dag van gemaakt. De leerlingen hebben geholpen bij het oogsten, het snijden van de groentes en het maken van de soep. Dus als u een keer geen zin heeft om te koken...Vraag uw kind om een soepje te maken :)

   Helpen bij het snijden van de groenten.

 
 
    
Hallo,

Vandaag is groep 5 naar het wijkcentrum geweest en hebben daar het oogstfeest gevierd. Ze hebben van de oogst een heerlijke soep gemaakt! Deze week hebben we tijdens de gymles diverse spellen en sporten gedaan. Ook een estafette waarbij ze door een hoepel moesten, waarbij ze elkaar moesten blijven vasthouden. Dit vergt de nodige samenwerking, maar bij de meeste groepjes ging dit goed. Ook hebben we een begin gemaakt met het 'ver' springen met hulp van een verend plankje. De foto's voor de verjaardagskalender zijn inmiddels ook gemaakt. De kalender is eind deze week te bewonderen in de klas. Dus kom gerust een kijkje nemen! Ook de ouderweken komen eraan (vanaf 18 september). De inschrijflijst hangt op het prikbord naast de deur.

    
  

Rara...Welke boeven zijn dit?

Hoi,

We zijn alweer 2 weken op school en hebben al veel gedaan. De eerste toetsen staan alweer op het programma :) Via het ouderportaal kun je lezen op welke dag de toetsen gepland staan. Veel ouders hebben zich al hiervoor aangemeld. In de klas werken we in groepjes. Elk groepje heeft zijn of haar eigen teamnaam (zie foto). Uw kind kan u vertellen waarom dit zo is. Volgende week hopen we de verjaardagskalender af te maken tijdens het knutselen. Groep 6 doet op 14 september mee aan de sportdag. Als er ouders zijn die graag mee willen, dan kan dit. Binnenkort plaats ik een aantal foto's op de site en op het ouderportaal. Kom rustig binnen tijdens de inloop of na schooltijd voor al uw vragen en/ of opmerkingen.

Groetjes meester Niels