Hallo,

De vorige keer had ik al verteld dat we op schoolreisje zouden gaan. Inmiddels zit het onvergetelijke avontuur er al weer op. We hebben stralend weer gehad en ons goed vermaakt in Billy Bird Park. De kids zijn in verschillende attracties geweest en hebben genoten van onbeperkt drinken, een frietje en een ijsje. Op school zitten de Citotoetsen er op en werken we naar het einde van het jaar toe. Binnenkort zullen de oudergesprekken plaatsvinden en klets ik jullie weer bij. Vandaag hebben we iemand van Amnesty International in de klas gehad. Zij hebben verteld en laten zien wat de organisatie doet. We hebben er veel van opgestoken! Hieronder nog foto's van het schoolreisje.

 

 
 
    
                                                                            

Hoi,

Hierbij nog een paar foto's van de gezellige Koningsspelen vlak voor de meivakantie. Inmiddels zitten we weer in het vertrouwde ritme. We hebben bezoek gehad van een wetenschapper, krijgen elke maandag 'improvisatieles' en gaan op 1 juni op schoolreisje. Kortom, we doen een heleboel naast het gewone werk in de klas! De kinderen zullen het thuis vast verteld hebben. 

  
 

  
  
 
 

Hoi hoi,

We hebben met elkaar een gezellige maand afgesloten! We hebben onder andere het podiumfeest en het paasontbijt achter de kiezen. Na een zeer geslaagde Koningsdag hebben we nu heerlijk 2 weken vakantie. Ik denk dat de kinderen het ook fijn vinden om te kunnen uitslapen en uit te rusten van al dat harde werken in de klas. Na de vakantie krijgen we 5 lessen waarin iemand ons veel gaat leren over 'improviseren'. Ook komt er een wetenschapper in de klas en gaan we naar een voorstelling in de Junushof. Kortom, er staan weer leuke activiteiten op het programma. Ik wens iedereen een hele fijne vakantie! Hieronder nog een paar foto's.


Beste ouder,

Ik breng jullie graag even op de hoogte van alle ontwikkelingen in onze gezellige groep. We hebben afgelopen maand een aantal huisdieren in de klas gehad en hier veel over geleerd. We hebben ze van dichtbij mogen bewonderen en ze zelfs vastgehouden. We hebben deze week ook een nieuwe leerling is de klas. Haar naam is Quinty en we hopen dat ze het erg naar haar zin zal hebben in onze groep! Dat gaat vast lukken. Er is leuk nieuws wat betreft het schoolvoetbal. De jongens van de groepen 6 t/m 8 zijn 1e geworden in de poule en gaan door naar de volgende ronde. In onze klas deden Khalil, Samuel, Jamal en Naty mee! Voor de komende weken staan er leuke activiteiten voor de deur. Koningsspelen, het Paasontbijt en het podiumfeest. Foto's hiervan komen eind van deze maand!

   Hoi,

Het is bijna vakantie! Een drukke periode hebben we bijna achter de rug met de Cito-toetsen en al het andere werk dat we in de klas doen. In groep 6 rekenen we met breuken en groep 5 leert om keersommen uit te rekenen door gebruik te maken van splitsen. Voorbeeld: 6x15 is 6x10 + 6x5. Met taal zijn we bezig met samengestelde werkwoorden en het vinden van de persoonsvorm en onderwerp in de zin. Het klinkt allemaal best lastig, maar de kids zijn hier al best vaardig in. Vandaag zijn we naar de bieb geweest met de klas. In tweetallen hebben we allemaal verschillende opdrachten gemaakt waarbij we door de bieb liepen met een I-pad. We weten nu al aardig waar we boeken kunnen vinden. De kids krijgen voor de vakantie hun diploma hiervoor. Chapeau! Hieronder nog een paar foto's van de ochtend in de bieb. Met dank aan onze klassenouders :)

  

Samen op zoek naar antwoorden. Soms best lastig...
 
    

Hulp voor als ze er niet uit konden komen...

 

Opening van de Bieb-store :)

Hallo,

We zijn alweer begonnen in 2017! In de klas hebben we nieuwe groepjes gemaakt en wordt er al hard gewerkt. We hebben inmiddels een rekentoets gehad en thema 2 van Meander (aardrijkskunde) afgerond. Volgende week hebben we elke dag een (cito)toets. Gelukkig is er ook tijd voor ontspannende activiteiten zoals knutselen en gym. Met 'goed gedaan' werken we met het thema 'allemaal anders'. We leren om met elkaar rekening te houden en elkaar te helpen. 
Hieronder nog een paar foto's van het afgelopen kerstfeest. 


Optreden: We wish you a merry christmas.

Kerstdiner in de klas.

Gezellig op de foto met de meester :)

Hoi,

We zitten alweer in de laatste maand van 2016! De sint is op visite geweest in de klas en de kerstman komt er bijna aan. De klas is gezellig verlicht en we zijn bezig met het oefenen van een lied voor de kerstviering. We gaan er nog even tegenaan en mogen dan 2 weekjes uitrusten. Dit hebben de kinderen ook wel verdiend! Hieronder nog een paar foto's van de komst van de sint. Ik wens iedereen alvast een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!


 

Beste ouders,

Wat wordt er hard gewerkt in de groep! Gelukkig hebben we naast het werken ook tijd voor leuke en gezellige dingen. Een aantal kinderen uit groep 6 heeft meegedaan met een schoolzwemkampioenschap. Met veel scholen uit Wagingen streden ze om de ereplaatsen. Ze zijn volgens henzelf eerste geworden in de omgekeerde wereld :) Afgelopen donderdag hebben we damles gekregen en mochten we in tweetallen dammen. Binnenkort is er ook een damtoernooi waar een aantal kinderen aan zal deelnemen. Erg leuk dus! We hebben ook weer een aantal toetsen gemaakt deze maand. Denkt u eraan om thuis met uw kind te oefenen? Dat zou heel fijn zijn!
                                                                         


Hoi,

De herfstvakantie zit er weer op en vol energie gaan we weer aan het werk! De afgelopen maand hebben we met elkaar hard gewerkt. We hebben de kinderboekenweek er op zitten en hebben zelf boekenleggers gemaakt in de vorm van monstertjes. Ook hebben we voor het eerst een toets Engels gemaakt en hebben we het eerste hoofdstuk van geschiedenis (Brandaan) er op zitten. De uitslagen krijgen de kinderen deze week mee. Denkt u er aan om thuis met uw kind te oefenen? Hieronder nog een paar foto's.

  

  
Beste ouders,

Gisteren heeft groep 6 met succes meegedaan aan de sportolympiade. Dit is een sportevenement waarbij alle basisscholen in Wageningen deelnemen. De kinderen in groep 6 mochten vooraf kiezen aan welke sport(en) ze wilden deelnemen. Ze hebben zich 4x 50 minuten van hun beste kant laten zien. De kinderen hebben kennis gemaakt met bekende en onbekende sporten en waren erg enthousiast! Na afloop van het evenement was er nog een uitreiking voor de prijs voor de sportiefste school en de winnaar was....OBS De Wereld!!! Wat een prachtige en feestelijke afsluiting van een toch al mooie en sportieve dag! Ik ben dan ook heel trots op de leerlingen in de klas! Hieronder nog een korte impressie van de sportdag. Voor meer foto's verwijs ik u naar het fotoalbum van deze groep.

    

 

Hoi Ouders,

2 weken geleden hebben we met de klas het oogstfeest gevierd. We hebben van de opbrengst van de tuin een heerlijke pompoensoep gemaakt. Het was smullen geblazen!!! Hieronder nog een korte impressie van de gezellige ochtend in het wijkcentrum. 

Nog iets anders...Donderdag 22 september doet groep 6 mee aan de sportolympiade. Ik ben nog op zoek naar ouders die het leuk vinden om mee te gaan om te helpen/begeleiden. Het is de gehele dag :) Laat het me maar weten!

      

  

  

Beste ouders,

De kids zijn al bijna weer 2 weken op school en er wordt al hard gewerkt in de groepjes in de klas. We hebben kennis gemaakt met nieuwe methodes en zijn ondertussen ook druk bezig met het voorbereiden van het podiumfeest! We gaan werken over het land Italie, dat onder andere bekend is van de heerlijke pasta's.

Ik heb het al erg naar mijn zin met deze club kinderen in de klas. Het is fijn dat we elkaar steeds beter leren kennen en raken zo al goed ingespeeld op elkaar. Ik ga jullie op de hoogte houden van de (leuke) ontwikkelingen in de klas. Voor vragen kun je altijd even langskomen in de klas. 

Hieronder nog een aantal foto's van de feestelijke opening  op de eerste schooldag van dit jaar.