Juli

De maand juli is begonnen en de kinderen merken op dat er maar één letter anders is dan juni!
We oefenen nog eens alle maanden van het jaar want dat leer je ook in groep 3 en dat lukt bij een heleboel al heel goed, knap hoor!

Deze laatste schoolweek gaan we kijken in de nieuwe groep en kennis maken met de nieuwe juf.
Verder gaan we nog 3 ochtende gewoon werken en op donderdag en vrijdag mogen we speelgoed meenemen van thuis om in de klas mee te spelen en gaan we de juf helpen met spullen opruimen.
We gaan afscheid nemen van meester Farhan die bij ons stage liep, we zullen de extra hulp en de leuke gymlessen zeker gaan missen!
Hieronder nog wat foto's van het Suikerfeest op school afgelopen week. Het was zo gezellig dat de kinderen vroegen of we dit elke week kunnen doen wink
Namens alle kinderen uit groep 3 wensen we iedereen alvast een hele fijne zomervakantie!!

     

 

Juni


1 juni was het zover, we gingen op schoolreisje naar Tivoli in Berg en Dal.
We hadden mooi weer en hebben het allemaal enorm naar onze zin gehad.
Dat kun je vast wel zien op de onderstaande foto's!


Mei


Na een vakantie van twee weken zijn we weer goed begonnen in groep 3 met boekje 10 van Veilig leren lezen en blok 6, het laatste blok van Rekenen!

Voor moederdag hadden we een mooie ketting gemaakt en alle mama's waren er heel blij mee!heart
Maandag 15 mei kregen we een mooie drinkwater fles ter gelegenheid van de week van het water en de opening van het watertappunt op het speelplein bij het wijkcentrum.
Daar deden we samen met alle andere groepen 'de Waterdans', dat was erg leuk!
        


Van meester Farhan kregen we een 'dans' gymles, we deden allemaal heel goed mee en hopen dat we gauw nog zo'n les mogen verwachtenwinkApril

Het is lente! We zijn heel blij dat het buiten weer wat zonniger is en dat we niet meer zo'n dikke jas aan moeten.
In de klas staat een bak met kikkervisjes, we kijken er elke dag naar maar moeten veel geduld hebben.
We hebben de ramen versierd met Paasknutsels en zijn druk aan het oefenen voor het podiumfeest 's middags op 13 april. Komen jullie gezellig allemaal kijken?


Handbalclinic dinsdag 11 april

Maart
In de vakantie is de maand maart begonnen en de kinderen in groep 3 merken heel knap op dat dit alweer de derde maand dit jaar is. Nu ze de dagen van de week goed kunnen opnoemen leren de kinderen ook de maanden van het jaar en de daarbij horende seizoenen. 

We hebben twee grote kisten van de bibliotheek gekregen vol met leuke leesboeken en we gaan allerlei activiteiten over het verhaal van 'De ongelooflijk bijzondere boekeneter' doen in de klas.

Op vrijdag komt meester Farhan bij ons in de groep. Hij helpt ons heel goed tijdens de werklessen en we leren veel nieuwe dingen van hem tijdens de gymles, superleuk! Farhan blijft bij ons tot het einde van dit schooljaar in juli.


Februari

Om goed te leren lezen en onthouden welk werk er moet gebeuren op een dag krijgen we per groepje een dagtaak. Dan hoeven we niet steeds aan de juf te vragen wat we moeten doen en doen we ons best om al het werk af te krijgen. Als dat gelukt is zetten we een kruisje in de kleur van de dag op de dagtaak achter de opdracht.

Op woensdag en vrijdag komen er steeds twee kinderen uit groep 8 voorlezen. Daar verheugen we ons altijd op en we zijn bijna allemaal al twee keer aan de beurt geweest
smile
We leren nu ook de hoofdletters herkennen in boekje 7 van Veilig leren lezen en gaan alle schrijfletters aan elkaar vastmaken.
Heel moeilijk maar het lukt al al best goed en we kregen er een mooi nieuw schrijfschrift voor. Januari


Na een leuke kerstvakantie zijn we in groep 3 meteen weer hard aan het werk gegaan. 
We zijn begonnen met boekje 6 van Veilig leren lezen en hebben alweer 5 nieuwe letters geleerd:
de ou van hout, de g  van geit, de ui van uil, de au  van pauw en de van duif!
Ook oefenen we met een zandlopertje op onze eigen tafel rijtjes woordjes en proberen de woordjes in één keer op te zeggen en dan zoveel mogelijk. Dat is heel leuk maar ook best moeilijk daarom doen we dat elke dag.
Op de ramen hangen mooie sneeuwpoppen, we hopen dat we er binnenkort samen ook echt een kunnen maken op het schoolplein!December

5 december.

Al heel vroeg staan we allemaal op het schoolplein te wachten. Zou Sinterklaas tijd hebben om bij ons langs te komen? Daar is hij dan in een hele stoere gele sportwagen. Tijdens het bezoek in de klas laten we kunstjes zien, geven we tekeningen, zingen liedjes en leest Deler een stukje uit een Sinterklaasboekje.
Als Sinterklaas naar de volgende groep gaat laat één van zijn Pieten een zak vol kadootjes achter...
we krijgen een knuffel etui en een zakje lekkers en zijn heel blij, dank u Sinterklaasje!

Op donderdag 1 december mochten we ons klompje zetten bij de open haard.
Na 1 nachtje slapen zat er een lekker mandarijntje in en een boekenlegger. Dat komt goed uit want we hebben nu ook in groep 3 allemaal een eigen leesboekje in ons laatje!
smilethumbs up

 
NovemberOp vrijdag 4 november zijn we naar de bibliotheek geweest. We mochten op zachte kussens met een knuffel in slaap vallen zodat we ons goed konden voorstellen hoe de dromen van 'Mannetje Zzzz' eruit zagen.
Daarna deden we in groepjes verschillende opdrachten zodat we meer wegwijs werden op de jeugdafdeling in de bieb. Het was een hele leuke ochtend!Oktober

   

   
Tijdens de kinderboekenweek hebben we met de kinderen van groep 8 prentenboeken gemaakt over opa 's en oma 's. Wij mochten de verhalen bedenken en de grote kinderen schreven het op. Samen maakten we de illustraties.
Dit vonden we heel erg leuk om te doensmile


Stickers plaken voor de Kinderzwerfboekactie.
We mochten een boek meenemen van thuis, een boek dat we al heel vaak gelezen hadden of niet meer zo leuk vinden. Met een zwerfsticker erop en een plekje in de school of ergens anders kreeg het boek een nieuwe eigenaar!September

Na een aantal weken wennen aan elkaar, de nieuwe regels en de nieuwe materialen in de groep gaan alle kinderen met zichtbare sprongen vooruit. Om de dag leren de kinderen een nieuwe letter. Met als resultaat dat er nu al hele zinnen gelezen worden! thumbs up  De letters schrijven oefenen we op verschillende manieren. Met een kwastje en water op het krijtbord, in het zand en op grote vellen papier met waskrijt. De kinderen doen erg hun best om de letters mooi te schrijven in hun schrift en om het vervolgens trots aan hun ouders te laten zien.
  Augustus

Op 22 augustus is groep 3 gestart. Het was een extra speciale dag omdat onze school een nieuwe naam kreeg:
OBS De Wereld!
De kinderen in groep 3 vonden de dag vol muziek en dans erg leuk maar konden niet wachten om dinsdag te beginnen met het leren lezen en schrijven!