Villa Vleermuis - Beeldend Kunstenaar Het Depot (juni 2018)
Voor het project Kunst gingen wij naar Het Depot. Een prachtig museum vol mooie beelden die wij ook mochten aanraken. Bijzonder om te voelen dat hout warmer is dan marmer en wat is brons dan toch? Daarna mochten wij ons eigen beeld maken in het atelier Villa Vleermuis.
Voor het project wonen hebben wij onze eigen hutten gemaakt en heerlijk gespeeld en gewerkt in deze kleine huisjes (mei 2018).
Natuurlijk wilden we ook nog even een picknick in de tuin  (maar het regende zo hard dat we dat maar binnen deden:) Het Muizenhuis in de bibliotheek (maart 2018)

Je wist het niet maar soms hebben de kinderen op De Wereld ineens een muizenstaart en een muizensnuit en gingen ze op bezoek in het Muizenhuis

We maakten de mooiste kamertjes voor onze muizen

Paasontbijt -
met alle kinderen gezellig ontbijten

De grotere kinderen helpen de jonkies met eten en daarna met het mooie paasborduurwerkje
 
TatuuTatuuu
Daar komt de ambulance. We werken deze weken over Ziek en Gezond en leren alles over ons lijf, gezond eten en wiebeltanden. Ook mogen we elkaar verzorgen en hebben we een "echte" dokters, verpleegsters en broeders in de klas.


Ook op het schoolplein maken we een ziekenhuis, met een ziekenwagen en van springtouwen een infuus!


Nationaal Voorleesontbijt 2018

Wat is leuker dan in je pyjama, met je knuffel en lievelingsboek naar school komen?!
Daar aangekomen leek het wel of alle juffen en meesters in slaap waren gevallen. Iedereen lag op de grond te slapen en wij moesten heel zachtjes doen om ze niet wakker te maken. Toen alle kinderen binnen waren, hebben we die slaapkoppen lekker hard wakker gezongen en wat waren ze verbaasd dat wij er allemaal waren.
Daarna was het natuurlijk tijd een lekker ontbijt met een broodje, ei en een beker melk.
Gelukkig Nieuwjaar!!
Wij zijn klaar voor 2018. Onze vakantie was heel fijn en we genieten weer van het samenzijn:).


Deze weken werken wij aan het thema WELKOM.
Welkom op school en in onze klas. Wij leren veel over knutselen, samen spelen en opruimen, afspraken in de klas maar ook samen afspraken met vriendjes. Ook leren wij hoe we elkaar kunnen helpen, zelfstandig kunnen werken en dat we trots mogen zijn op wat wij allemaal al kunnen, samen en alleen.

Kerst

Met kerst hebben we lekker veel gezongen zoals iedereen ook kon horen. Het kerstdiner was heel gezellig, nog bedankt voor alle lekkere hapjes!

                     Sinterklaas

De Sinterklaastijd is altijd heel druk en gezellig. We hebben onze schoen mogen zetten, we hebben pepernoten gebakken, we hebben lekker in de poppenhoek gespeeld als Sint of Piet.
En hoe vinden jullie de geknutselde Pieten-mutsen? Jammer dat het alweer voorbij is!
In het fotoalbum vindt u binnenkort meer foto's van het sinterklaasfeest en ook van de bibliotheek.


       
 Naar de Bibliotheek.

Midden in de Sinterklaas drukte zijn we even lekker gaan wandelen naar de Bibliotheek.
We mochten allemaal boekjes bekijken en puzzels maken.
Na een half uurtje mochten we ons leukste boek gaan lenen en nu kunnen we er op school ook in lezen!


Schoenzetten!
Sinterklaas is jarig, ik zet mijn schoentje klaar.... Maar er was 1 klein probleem....de schoenen waren niet gezet en Piet was helemaal in de war, kijk maar:


 Thema Kabouterfeest!!

Onze kleine kabouter was jarig op 6 november, als je goed kijkt, zie je hem zitten op de tafel. We hebben net de 5 kaarsjes uitgeblazen en hard voor hem gezongen. Het was een geweldig feest met kleine kaboutercadeautjes en veel vrienden. Ook kregen we allemaal nog een stukje taart, met slagroom.......mjamjam, dat is smikkelen! We love feest riepen de kinderen.Tellen met groep 2
We leren niet alleen tellen maar ook samenwerken. We helpen elkaar met de cijfersymbolen en hoe je handig stippen telt. Samen proberen is samen leren!
Landenfeest 29 september


Alle klassen kwamen op bezoek in Sudan, Salaam! Wij proefden de dadels en hele lekkere saus die de ouders van Hatin en Moneeb voor ons hadden gekookt. De papa van Hatin kan goed viool spelen en wij zongen een mooi lied over dit land met de Nijl en de vruchtbare akkers. Het is heel leerzaam om een andere taal te spreken en te leren welke gebruiken de mensen in Sudan hebben.

Thema Herfst

Nu werken we over thema herfst en ook het landenfeest komt aan bod.
Ons land wordt Soedan, waar Hatin haar familie woont.Hier is het liedje wat we zingen in de klas. https://www.youtube.com/watch?v=HYnqFyy9i9k

------------------------------------------------------------------------------------

Thema mensen

We hebben gewerkt over thema mensen. Over je familie, je gezin, mensen op school en in de buurt. Leuk dat er heel veel foto's meekwamen van de kinderen. Hier kunt u even kijken hoe wij werken en hoe gezellig onze klas eruit ziet.


      
    

------------------------------------------------

Welkom in groep 1/2 a


Hoera, mensen in allerlei soorten en maten. Ons huidige thema is mensen en tjongejonge wat zijn er veel. We leren over zintuigen, verschillen en gelijkenissen en alles wat je kunt doen met je vrienden en natuurlijk ook je lijf. Wij leren allerlei manieren van bewegen en liedjes over je gevoel. Zo kunnen we heel goed serieus kijken:


Maar we zijn ook goed in gekke bekken:


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Wij gaan weer beginnen en hebben er zin in!
Ons eerste thema is Welkom.
Wij praten met de kinderen over het nieuwe schooljaar en vragen hen mee te denken met ons:
Hoe werkt het ook alweer op school?
Wat zijn onze afspraken?
Hoe helpen wij elkaar?
Hoe zat dat ook alweer met de wc en handen wassen?
Kortom, allerlei vragen over het schoolse leven en samen werken, samen spelen om samen het nieuwe schooljaar met veel plezier te kunnen beginnen.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------