Schooljaar 2018-2019


November 2018 - thema Herfst
Buiten liggen er al veel bladeren op de grond. De wind waait, het regent, kortom het is herfst.
We hebben bladeren op een hoop geveegd en zijn er lekker bovenop gesprongen. Net doen alsof de wind alle blaadjes laat vallen was ook heel grappig!

            
We praten ook over de verschillen tussen de seizoenen. 

 
Oktober 2018 - Kinderboekenweek en Vriendschap
Elk jaar is er weer Kinderboekenweek in Nederland. We lezen dan veel voor en praten over verschillende soorten boeken. Het thema dit jaar is vriendschap. De kinderen gingen 3 oktober in verschillende klassen van de school op bezoek om een kort spelletje of knutselwerkje te doen/maken.

In de klas lezen we veel voor over kikker die een vriendje vindt. We hebben er zelfs een liedje bij:


De werkjes in de klas gaan ook over onszelf. We tekenen onszelf, we knutselen en we tellen onszelf op de foto.We maken ook een kaart die we naar een vriendje kunnen opsturen.

We vinden het ook heel gezellig dat papa's en mama's komen kijken bij ons in de klas!


September 2018 - Verkeer
We praten nu veel over het verkeer. We knutselen vliegtuigen en auto's. Ook oefenen we oversteken op het zebrapad zoals u kunt zien op de foto's. Kijk even links en kijk even rechts en dan pas oversteken. Verschillende mensen hebben ook verschillend vervoer nodig. Wie rijdt er in een tractor en hoe komt de postbode?
      

September 2018 - alles voor een pannenkoek
We hebben een boek gelezen over hoe je een pannenkoek moet bakken. Je hebt meel, melk en eieren nodig. Daarvoor moet je graan malen, naar de koe om te melken en heeft de kip nog een ei gelegd? Samen zagen we hoe je een pannenkoek echt moet bakken in de klas en daarna gingen we er zelf lekker van smullen.

 


Augstus 2018 - Welkom

Deze weken leren we elkaar weer kennen.
We oefenen de namen, de regels en hoe het ook al weer gaat in de klas.
We vinden het vooral fijn om elkaar weer te zien en samen leuke dingen te beleven!