Juli: Schoolreis en excursie

Nog een week en dan zomervakantie! De maand juli is bij de kinderen favoriet! Zo zijn we dinsdag op schoolreisje naar attractiepark Toverland geweest (met de echte bus van het Nederlands elftal)  en afgelopen donderdag zijn we op excursie geweest bij het natuurgebied 'de Blauwe Kamer'. Jullie hebben vast de enthousiaste verhalen gehoord van uw kind. Fijn dat er zoveel ouders waren die mee konden. Hieronder nog een aantal foto's. Ik wil iedereen alvast een hele fijne zomervakantie wensen! 

Juni: Suikerfeest

18 juni hebben we in de klas het Suikerfeest gevierd. Onder het genot van lekkere hapjes en muntthee hebben we geknutseld. Het was een gezellige ochtend in de klas. De kinderen mochten het geknutselde mandje meenemen. Hier zaten ook lekkernijen in die we over hadden. Dinsdag 3 juli gaan we op schoolreisje. U ontvangt hier binnenkort meer informatie over. Donderdag 5 juli gaan we op excursie. Ik ben nog op zoek naar ouders die willen rijden en begeleiden. Het wordt heel erg leuk! Hieronder nog een paar foto's van het Suikerfeest.Mei: Bijenproject in de klas

De 'bij' is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Het gaat niet goed met de populatie. Een reden om hier in de klas meer aandacht aan te besteden. Ze hebben we in de klas een 'bijenproject' gehad. Op elke tafel in de klas stond een opdracht. Elke opdracht stond in het teken van een soort bij. In tweetallen hebben we een circuitje afgelegd. De opdrachten waren divers en leerlingen mochten ook honing op een cracker smeren en het opeten. Hieronder nog een paar leuke foto's.

Schoolvoetbal en buitenlesdag

Inmiddels hebben de dames en heren een mooi schoolvoetbaltoernooi gespeeld! Ze hebben plezier gehad en er zijn mooie goals gemaakt. Met dank aan onze trainsters (moeders Mike en Juul) zijn de leerlingen weer een beetje beter geworden. Volgend jaar doen we vast weer mee! Dinsdag 10 april hebben we meegedaan aan een buitenlesdag. We zijn met de klas naar het schoolplein geweest en hebben daar een rekenestafette gedaan. Na het startsignaal mocht de nummer 1 van elk groepje naar de overkant rennen van het plein en een som naar keuze maken. Als dit gelukt was, rende de leerling snel terug en tikte de volgende leerling aan. Het groepje dat de meeste goede antwoorden had en het snelst klaar was had gewonnen. Wanneer een leerling een som te moeilijk vond, kon het de hulp van andere leerlingen in het groepje inschakelen. Het was erg leuk!

 Voorstelling 'Uitvinders'

Vrijdag 16 maart zijn we met de klas naar een voorstelling geweest in de Junushoff. Het ging over uitvinders die weinig geld te besteden hadden. Ondanks dat wilden ze toch graag een uitvinding bouwen. Het was al met al een spannend en grappig schouwspel. Uw kind heeft u vast al bijgepraat. In de klas zijn we nu bezig met de paasviering en ook Koningsspelen komt dichterbij.  Hieronder nog een paar foto's van de voorstelling.


Uitjes en leuke dingen

De vakantie is alweer voorbij en er staan veel leuke dingen op het programma. Afgelopen maandag werden we getrakteerd op spannende experimenten door een professor. Uw kind kan dit binnenkort ook doen wanneer u zich hiervoor aanmeldt. Uw kind heeft hiervoor een flyer mee naar huis gekregen met daarop informatie voor het aanmelden. Vlak voor de vakantie zijn we met de klas naar de bieb geweest en hebben we in tweetallen allerlei opdrachten uitgevoerd met behulp van een tablet. De leerlingen zijn hier goed in geslaagd en hebben een diploma meegekregen. Dinsdag zijn we met de klas naar de Bios geweest en hebben daar de film van 'meester kikker' gezien. Een spannend verhaal over een meester die veranderd in een kikker...Uw kind kan hier vast meer over vertellen. Vrijdag 16 maart gaan we naar de Junushoff voor een voorstelling. Kortom...naast hard werken is er ook tijd voor ontspanning.Voorleesontbijt

Woensdag 24 januari lagen alle leerkrachten te slapen in de hal. Door het vele lezen werden de ogen moe en zijn ze in slaap gevallen. Gelukkig konden ze gewekt worden door de kinderen. In de klas hebben we vervolgens heerlijk gegeten en veel kinderen hebben hun favoriete boek meegenomen, waar ze uit mochten voorlezen. Volgende week mogen de kinderen uit de klas voorlezen aan de jonge kinderen uit de onderbouw. Ondertussen hebben we de toetsperiode afgerond en starten we aan nieuwe thema's. We werken ook in de klas aan onze creativiteit. Wanneer u de klas binnenkomt ziet u prachtige zeedieren in het aquarium. Hieronder nog een aantal foto's. Uw kind heeft vast al het een en ander hierover verteld.

  
 
 

Sinterkerst

Op 5 december is de Sint bij ons op school geweest,
Als laatste kwam hij bij ons in de klas.
Dat mocht de pret niet drukken want het werd een groot feest!
Genieten van een gedicht, een toneelstukje en een coole danspas!

We kregen cadeaus, pepernoten en snoepgoed.
Dat hadden de kinderen wel verdiend, want ze waren zo lief en zoet.
We hebben hem uitgezwaaid met een lied.
Het was een gezellige ochtend, met grote dank aan Sint en Piet!

 
 
 
 

 
Donderdag 21 december hebben we met elkaar het kerstfeest gevierd! We hebben in de hal liedjes gezongen en hebben daarna gegeten in onze eigen klas. Wat zijn er heerlijke gerechten gemaakt! We hebben onze buikjes goed rond gegeten. Het was een gezellige dag! Nu gaan we heerlijk vakantie vieren en kunnen we weer even bijkomen van het harde werken! Ik wens iedereen een hele fijne kerst toe en ik hoop jullie allemaal in goede gezondheid in 2018 weer te zien! 

 
 

Rondleiding en het damtoernooi

Afgelopen dinsdag hebben we een presentatie en een rondleiding gekregen. Zoals u misschien weet ligt de Industrieweg (grote straat achter de school) open en vinden daar veel  bouwwerkzaamheden plaats. Een voorman kwam in de klas en vertelde ons over de werkzaamheden. De kinderen hebben veel vragen gesteld en mochten na de presentatie mee naar buiten waar we werden rondgeleid. Aan het einde van de rondleiding werden we nog getrakteerd op een drankje en wat lekkers. De kinderen hebben een pet en een liniaal gekregen. 

Woensdagmiddag hebben 5 kinderen uit onze klas meegedaan aan een damtoernooi. De kinderen hebben een aantal wedstrijden gewonnen, maar vielen helaas niet in de prijzen. Volgende week woensdag gaan een 5-tal kinderen meedoen aan een zwemtoernooi. Hieronder nog een paar foto's. Meer foto's zet ik in het fotoalbum.


Dans- en damles

Afgelopen maandag hebben we meegedaan aan een dansclinic.  Vol enthousiasme werd er gedanst op een liedje uit een musical. Na een uur dansen waren de meeste leerlingen bekaf. Vandaag hebben we voor de 2e keer een damles gekregen van meester Gerard. We hebben in de klas heel wat partijen gespeeld. Een aantal leerlingen doet volgende week ook mee aan het schooldamtoernooi in Wageningen. Misschien durft u het thuis wel op te nemen tegen uw kind. Hieronder nog wat foto's. 

  
 


Het podiumfeest

31 oktober was het eindelijk zover...Het podiumfeest vol met griezelig verklede kinderen en met spannende acts. In onze groep waren er 3 acts. We hadden een dansgroep met een groen, griezelig monster, een toneelstuk over een boze wolf en een gedicht dat werd voorgedragen met allerlei voorwerpen die een heks gebruikt voor het maken van een toverdrank. Leuk dat er zoveel ouders waren die het van dichtbij hebben gezien. De kinderen en ik hebben erg genoten! Hier alvast een paar foto's. Meer foto's volgen binnenkort op het fotoalbum. 

 
 
 

De kinderboekenweek

We hebben in de hal van de school de afsluiting van de kinderboekenweek gehad. We hebben daar met zijn allen gezongen en gedanst op het lied 'gruwelijk eng'. Ook zijn er door de leerlingen monsters gemaakt die te zien waren op het podium. In onze klas heeft Juul gewonnen met een prachtig monstertje. Zij heeft daarmee een spannend boek gewonnen. De meiden van groep 5 mochten ook op het podium dansen. Wat konden ze dat goed! We zijn nu bezig met het oefenen voor het podiumfeest dat op 31 oktober gehouden zal worden in de kleine gymzaal. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Het begint om 14:00 uur. 

 
 


Landenfeest

Vandaag hebben we op school het landenfeest gevierd! In elke klas was er een activiteit waaraan de leerlingen mochten deelnemen. De activiteiten waren gekoppeld aan het land. In groepjes zijn de leerlingen in alle lokalen geweest om daar deel te nemen aan bijvoorbeeld een Griekse dans, het zingen van oud-Hollandse liederen of hebben ze gepuzzeld met foto's uit Costa Rica. Kortom, een geslaagde dag op school met veel vrolijke gezichten! Hieronder nog wat foto's.

  
Hoi,

Vrijdag 8 september hebben we met groep 5 het oogstfeest gevierd. Ondanks het slechte weer hebben we een mooie oogst gehad. We hebben er een heerlijke soep van gemaakt. Met dank aan de ouders en de juffen Annette en Debbie hebben we er een geslaagde dag van gemaakt. De leerlingen hebben geholpen bij het oogsten, het snijden van de groentes en het maken van de soep. Dus als u een keer geen zin heeft om te koken...Vraag uw kind om een soepje te maken :)

   Helpen bij het snijden van de groenten.

 
 
    
Hallo,

Vandaag is groep 5 naar het wijkcentrum geweest en hebben daar het oogstfeest gevierd. Ze hebben van de oogst een heerlijke soep gemaakt! Deze week hebben we tijdens de gymles diverse spellen en sporten gedaan. Ook een estafette waarbij ze door een hoepel moesten, waarbij ze elkaar moesten blijven vasthouden. Dit vergt de nodige samenwerking, maar bij de meeste groepjes ging dit goed. Ook hebben we een begin gemaakt met het 'ver' springen met hulp van een verend plankje. De foto's voor de verjaardagskalender zijn inmiddels ook gemaakt. De kalender is eind deze week te bewonderen in de klas. Dus kom gerust een kijkje nemen! Ook de ouderweken komen eraan (vanaf 18 september). De inschrijflijst hangt op het prikbord naast de deur.

    
  

Rara...Welke boeven zijn dit?

Hoi,

We zijn alweer 2 weken op school en hebben al veel gedaan. De eerste toetsen staan alweer op het programma :) Via het ouderportaal kun je lezen op welke dag de toetsen gepland staan. Veel ouders hebben zich al hiervoor aangemeld. In de klas werken we in groepjes. Elk groepje heeft zijn of haar eigen teamnaam (zie foto). Uw kind kan u vertellen waarom dit zo is. Volgende week hopen we de verjaardagskalender af te maken tijdens het knutselen. Groep 6 doet op 14 september mee aan de sportdag. Als er ouders zijn die graag mee willen, dan kan dit. Binnenkort plaats ik een aantal foto's op de site en op het ouderportaal. Kom rustig binnen tijdens de inloop of na schooltijd voor al uw vragen en/ of opmerkingen.

Groetjes meester Niels