December

Woensdag 5 december was het dan zover...De komst van de Sint bij ons op school en in de klas. Na het zingen van een aantal liederen kwam de Sint in de ochtend per fiets naar school toe. Rond 10 uur mocht hij bij ons in de klas zijn. Hij werd uitgedaagd voor een potje dammen, moest de vragen van de Sint-quiz beantwoorden en kreeg een lied te horen. Kortom, een heel leuk bezoekje! Wij hebben met de klas het Sint-spel gespeeld. Er moest gedobbeld worden om cadeaus te krijgen. Uiteindelijk heeft iedereen een aantal cadeaus gekregen, een grote zak pepernoten en wat drinken. Binnenkort vieren we op school en in de klas kerst! En daarna heerlijk 2 weken vakantie. De foto's van kerst die komen later.


 


November

Jullie weten vast dat we al een paar weken in een nieuwe gymzaal gymmen. Het is een prachtige gymzaal met veel technische snufjes en het is heel groot. Genoeg bewegingsruimte voor de kinderen en dat vinden ze leuk! Op donderdag krijgen we gymles van stagiaires. We hebben ook al een podiumfeest gevierd! Groep 5 heeft een tafelrap laten horen en kinderen uit groep 7 hebben een dansje en voetbaltrucs laten zien. Hopelijk heeft u het gezien! We gaan nu een gezellige decembermaand in waarin Sinterklaas en Kerst voor de deur staan. Volgende maand staan er ongetwijfeld weer leuke foto's op van dit gebeuren.
Oktober

In oktober hebben we de 'Kinderboekenweek' gehad. We hebben een feestelijke opening gehad in de hal. In elke klas was er een activiteit dat in het teken stond van vriendschap.


In de hal hebben we dit aan elkaar gepresenteerd. Na afloop hebben we met elkaar het lied van de kinderboekenweek gezongen. Elke leerkracht heeft tijdens deze weken activiteiten in zijn of haar klas gehad. De afsluiting van de kinderboekenweek is vrijdag. In elke klas wordt er aan het einde van de ochtend een film getoond waarin 'vriendschap' een grote rol speelt. Leerlingen kunnen zich hiervoor inschrijven.

 


September

We zijn inmiddels al bijna 2 weken begonnen in deze fijne en hardwerkende klas en de eerste toets (geschiedenis) komt er al weer aan. Met de methode 'Goed Gedaan' hebben we het thema ''wennen' behandeld. Het was voor iedereen weer wennen om naar school te gaan en weer in het ritme te komen. Samen met de klas hebben we  afspraken gemaakt (de 5 gouden regels) die binnenkort te bewonderen zijn in de klas, omringd door een gouden lijst. Groep 5 en 7 zijn inmiddels goed gewend aan elkaar. Ze werken soms samen en kunnen het in de pauzes ook goed met elkaar vinden. Dit is leuk om te zien! Hieronder nog een foto van de klas. Via het ouderportaal zal ik regelmatig informatie geven en hou ook zeker de website in de gaten voor alle verhalen en foto's.Sportdag

Donderdag 20 september hebben de leerlingen van de groepen 6,7 en 8 meegedaan aan de sportdag. Ze hebben aan diverse sporten meegedaan en waren na afloop bekaf! We hebben een gezellige en sportieve dag met mooi weer gehad. Groep 5 mag volgend jaar ook deelnemen :) Hieronder nog een paar foto's. Ik zal bij het fotoalbum nog meer foto's toevoegen.